Terug Thuus #12

Terug Thuus / Back Home

Uit het juryrapport van de Bouw in Beeldprijs:

“Fotograaf Erik Klein Wolterink is uitgeroepen tot winnaar van de Bouw in Beeld prijs 2010. Dit werd zojuist tijdens de opening van de tentoonstelling ‘Bouw in Beeldprijs 2010: Back Home in het Cobra Museum te Amstelveen bekend gemaakt. Hij won hiermee een geldbedrag van 10.000 Euro.

Klein Wolterink (Doetinchem 1965) werd verkozen boven negen andere veelbelovende genomineerde fotografen. Zijn serie foto’s met de titel ‘Terug Thuus’ werd door de jury gekwalificeerd als “meer dan de vertaling in streekdialect van het thema. Met treffende beelden wordt hier creatief de kern van het thema geraakt. Goeie beelden, interessant gegroepeerd in een duidelijke, overzichtelijke presentatie. Een keuken die door de jaren heen “Thuus” onveranderlijk bleef.” De jury werd voorgezeten door architect Mels Crouwel, en bestond verder uit Ludger Derenthal, directeur Museum fur Fotografie te Berlijn, Viviane Sassen, fotograaf en Francis Hodgson, recensent Financial Times en oud-Hoofd Fotografie Sotheby’s Londen en fotograaf Paul Kooiker.

Voor de Bouw in Beeldprijs ging Erik letterlijk terug naar huis, Back Home. Althans, naar zijn ouderlijk huis diep in de Achterhoek. Zijn ouders hebben dit huis inmiddels verkocht aan mensen “uut ’t west’n” die er een B&B van hebben gemaakt. Erik heeft met materiaal uit archieven, foto’s van oude en huidige bewoners en nieuw te maken foto’s de geschiedenis van zijn ouderlijk huis vastgelegd.”

interview over mijn werk in Pf, nr.1 – 2018

Share