Weg van Wenters

Van vrijdag 9 september tot en met 26 februari is er in Villa Mondriaan een expositie van hedendaagse kunst te zien bij de tentoonstelling Kunst van Komrij.

Erik Klein Wolterink is een geboren en getogen Achterhoeker. Als ‘cartograaf van het dagelijks leven’ brengt hij de driedimensionale wereld om zich heen in beeld door middel van tweedimensionale media. Met zijn fotoserie Terug Thuus en zijn filminstallatie Gemengd Bedrief, Mixed Feelings blikt hij terug op zijn herinneringen op de boerderij. Hij speelt in zijn fotografie met het verstrijken van de tijd en de veranderende omgeving. Klein Wolterink heeft zich laten inspireren door de nieuwe tentoonstelling en speciaal voor Villa Mondriaan een nieuwe film gemaakt: Weg van Wenters.

Onder dezelfde titel verschijnt van zijn hand een klein kunstenaarsboek in de vorm van een leporello. Het boekje bevat samengestelde straatbeelden, gecombineerd met het gedicht ‘Winterswijk’ van Gerrit Komrij. De grootte is 8x11cm bestaande uit 9 dubbelzijdig bedrukte panelen plus 2 omslagpanelen (uitgevouwen: 89x11cm). De leporello is gemaakt met Philip Stroomberg (vormgeving) en Jos Morree (technische realisatie). Deze leporello is gedrukt in een genummerde oplage van 250 stuks en te koop in de Museumwinkel en bij mij (€9,50). Voor meer info klik hier.

Erik Klein Wolterink, videostill uit ‘Weg van Wenters’, 2016 (tekst Gerrit Komrij)

Share