Mijn nieuwe werk “Weg van Wenters” in Villa Mondriaan

PERSBERICHT

WINTERSWIJK – Van vrijdag 9 september tot en met 26 februari is er in Villa Mondriaan een expositie van hedendaagse kunst te zien. Het betreft werk van twee fotografen, dat prima past bij de tentoonstelling Kunst van Komrij in Villa Mondriaan.

In het huis waar één van de grootste vernieuwers van de moderne kunstgeschiedenis opgroeide, wordt nu een podium geboden aan de vernieuwers van deze tijd. Naast het vroege werk van Piet Mondriaan is er ook volop aandacht voor hedendaagse kunst in Villa Mondriaan. Elk half jaar biedt het museum twee kunstenaars de mogelijkheid hun werk in het museum te tonen. Eerder was er werk te zien van onder andere Folkert de Jong, Levi van Veluw, Tom Claassen en Hellen van Meene. Vanaf vrijdag 9 september is het werk van de twee fotografen Rehaab Al Khazraji en Erik Klein Wolterink te bewonderen in Villa Mondriaan.

Erik Klein Wolterink is een geboren en getogen Achterhoeker. Als ‘cartograaf van het dagelijks leven’ brengt hij de driedimensionale wereld om zich heen in beeld door middel van tweedimensionale media. Met zijn fotoserie Terug Thuus en zijn filminstallatie Gemengd Bedrief, Mixed Feelings blikt hij terug op zijn herinneringen op de boerderij. Hij speelt in zijn fotografie met het verstrijken van de tijd en de veranderende omgeving. Klein Wolterink heeft zich laten inspireren door de nieuwe tentoonstelling en speciaal voor Villa Mondriaan een nieuwe film gemaakt: Weg van Wenters.

Onder dezelfde titel verschijnt van zijn hand een klein kunstenaarsboek in de vorm van een leporello. Het boekje bevat samengestelde straatbeelden, gecombineerd met het gedicht ‘Winterswijk’ van Gerrit Komrij. De grootte is 8x11cm bestaande uit 9 dubbelzijdig bedrukte panelen plus 2 omslagpanelen (uitgevouwen: 89x11cm). Op bovenstaande foto is een deel van de dummie te zien, gemaakt met Philip Stroomberg (vormgeving) en Jos Morree (technische realisatie). Deze leporello wordt volgende week gedrukt in een genummerde oplage van 250 stuks en is vanaf 9 september te koop in de Museumwinkel en bij mij (€9,50). Voor meer info klik hier.

VM-Film-Pers01kleinErik Klein Wolterink, videostill uit ‘Weg van Wenters’, 2016 (tekst Gerrit Komrij)

Share