NIEUWS: De Stand van het Land. Nu

In de fotokrant “De Stand van het Land. Nu” laten wij, 37 fotografen van het platform GKf, de diversiteit zien van het leven in Nederland.

De krant is een statement richting de politiek omtrent de bezorgdheid over diverse aspecten van onze samenleving. Actuele onderwerpen als religie, zorg, milieu, eenzaamheid, integratie en robotisering zijn met een verrassende of eigenzinnige kijk in beeld gebracht.

De foto’s tonen een grote diversiteit, zoals portret, reportage, landschap, documentair en soms pure visuele poëzie. In een korte tekst licht elke fotograaf haar of zijn thema’s toe.

De krant wordt verspreid in een oplage van 10.000 exemplaren en verstuurd naar politieke partijen en maatschappelijke organisaties. Tevens is de krant gratis te verkrijgen op diverse plaatsen in het land bij onder meer bibliotheken, gemeentehuizen, fotomanifestaties en ook bij mij (op=op).

Journalist en programmamaker Sinan Can heeft samen met de redactie de inhoud van deze bijzondere fotokrant vormgegeven en een inleiding geschreven; “bouw je geluk nooit op andermans verdriet”. Sinan Can werd in juni 2016 door het Humanistisch Verbond uitgeroepen tot “Journalist van de Vrede” en is programmamaker voor onder andere Zembla van de Vara.

Voor de digitale krant: klik hier

Share