NIEUWS: Fotoroute Den Helder / Kunsthal45

Uit nieuwsbericht bij expo PUBLIEKE RUIMTE:

In de geconstrueerde fotocollages van Erik Klein Wolterink staat het vervliegen van de tijd vaak centraal. Daarbij speelt het speciale karakter van de fotografie: ”iets te laten zien dat er op enig moment was” een grote rol. Zelf zegt hij hierover: ”Ik streef als een cartograaf naar objectieve totaalbeelden. Dit bereik ik door keuzes te maken, die per definitie juist subjectief zijn … ; het is alledaags, dichtbij en blijkt toch altijd vol verrassingen.” Speciaal voor deze tentoonstelling zal Klein Wolterink een werk in en over Den Helder maken (zie foto; de montage in wording). Tevens is zijn recente film ‘’Weg van Wenters’’ te zien, inclusief bijbehorende leporello (mede mogelijk gemaakt door Villa Mondriaan).

De straat is van iedereen, alles wat er gebeurt is zichtbaar en kan aanleiding zijn voor een foto. De straat in de fotografie is synoniem voor het leven in al zijn verschijningsvormen. Elk moment op straat kan aanleiding zijn voor een foto en het is onmogelijk om tweemaal dezelfde foto te maken. Toch is het maken van een goede foto een kwestie van heel veel geduld en concentratie; van precies weten waarnaar op zoek te zijn. Sommige fotografen zien de straat als een theater van het leven, waarbij de ‘’acteurs’’ in mise-en-scene worden vastgelegd. Anderen gaan als een onderzoeker te werk, waarbij gedrag of verschijningsvormen op straat gecatalogiseerd en / of duldbaar wordt gemaakt. Een aantal fotografen, die elk op een heel eigen manier te werk gaan, zijn in deze expositie bijeen gebracht.

Exposerende fotografen zijn: Jaap van den Beukel, Jan Dirk van der Burg / Gijs van den Berg, Reinier Gerritsen, Erik Klein Wolterink, Bas Losekoot, Hans van der Meer, Theo Niekus, Paulien Oltheten en Jan Theun van Rees.

27 augustus – 1 oktober 2017, Kunsthal 45, Koningstraat 45, Den Helder.
Opening: zondag 27 augustus, 17:00u.
Klik hier voor info Fotoroute Den Helder of hier voor info Kunsthal45.
Share