LAM op komst

De continue verandering van plekken, dat is wat mij fascineert…

De kunstcollectie van de VandenBroek Foundation wordt ondergebracht in het nieuwe Lisser Art Museum, het LAM. Dit museum is nu in aanbouw en wordt onderdeel van het landgoed Keukenhof in Lisse. Kunstenaar en documentair fotograaf Erik Klein Wolterink maakt een serie stop-motion films over de komst van het museum. Klein Wolterink doet dit door middel van fotografie. De foto’s zijn momentopnames en verbinden verleden, heden en toekomst door beeldmontage. De beeldmontages maakt Klein Wolterink tot dynamische stop-motion films. Elk totaalbeeld in de film, elke filmstill, bestaat uit drie elementen, verleden (achtergrond, in zwart/wit), heden (voorgrond, in kleur), toekomst (silhouet). Onderstaand een film over mijn werkwijze en daaronder mijn stopmotion-films:

Over mijn werkwijze (aflevering 7 van Miniserie over de bouw)

 

LAM op komst #6

 

LAM op komst #5

 

LAM op komst #4

 

LAM op komst #3

 

LAM op komst #2

 

LAM op komst #1

Klik hier voor meer informatie over dit project op de site van het LAM.

Share